Nasz Sportowy Fyrtel

Projekt Nasz Sportowy Fyrtel zadebiutował w Poznaniu w 2019 roku na terenie Starołęki-Minikowa-Marlewa, Głuszyny, Krzesin-Pokrzywna-Garaszewa, Szczepankowa-Spławia i Krzesinek dzięki środkom w ramach PBO. W 2020 roku projekt zwyciężył w głosowaniu już w dwóch rejonach Poznania a w 2021 roku realizowany będzie w 5 z trzynastu rejonów Poznańskiego Budżetu Obywatelskiego. Różnorodne zajęcia sportowo rekreacyjne są dla mieszkańców tych osiedli całkowicie darmowe a w ofercie znaleźć można między innymi ćwiczenia ogólnorozwojowe na siłowniach zewnętrznych, „Otwarte Strefy Rekreacji” czyli otwarte sale gimnastyczne z różnymi dyscyplinami sportów zespołowych, zajęcia z pilatesu, kształtowania sylwetki, zdrowego kręgosłupa stretchingu, zumby, body shape, wzmacniania i stabilizacji, zajęcia taneczne, amatorskie treningi biegowe czy nawet zajęcia na ściance wspinaczkowej. Wszystko to dla mieszkańców wybranych dzielnic,  absolutnie za darmo TYLKO dzięki ich głosom w PBO! Naczelna dewiza działań- „rozruszać wiarę na fyrtlu”!